Emma Stone erre a desszertre esküszik

A legfegyelmezettebb diétázókkal is megesik, hogy ellenállhatatlan kísértést éreznek egy falat édesség iránt. A tehetséges és mindig csinos Emma Stone is rendszeresen elcsábul, nemrég egy interjúban elárulta, hogy melyik az a két hozzávalós nasi, amit minden nap fogyaszt uzsonnára. A kedvence egyszerre édes és sós, ropogós és krémes, tele van vitaminokkal, rosttal és fehérjével.

Ha tápanyagokban gazdag nassolnivalót választunk, azzal két legyet üthetünk egy csapásra: a testünket és a lelkünket is tápláljuk. Az alma és a mogyoróvaj kombinálásával épp egy ilyen szuper édesség jön létre.

Mind az alma, mind a mogyoróvaj jó tápértékű alapanyag. Az alma rostban és vitaminokban gazdag, a mogyoróvaj pedig remek fehérje-, zsír- és ásványianyag-forrás. A kettő kombinációja tökéletes desszert: kielégíti az édesség utáni vágyat, laktat és ellátja a szervezetet a számára szükséges tápanyagokkal.

Egy közepes alma fedezi a napi rostbevitelünk körülbelül 17 százalékát, ezáltal hozzájárul az emésztőrendszer egészségéhez és az immunrendszer erősítéséhez. Emellett számos olyan tápanyag forrása, amelyek segítenek csökkenteni a stresszt és a gyulladást a szervezetünkben. Tartalmaz C-vitamint, K-vitamint és káliumot is, és remek szénhidrátforrás.

A mogyoróvaj elsősorban fehérje- és zsírforrás. A mogyoróban található telítetlen zsírsavak jó hatással vannak a koleszterinszintre, ezáltal a szív egészségére. A vércukorszint szabályozásában is segíthet, glikémiás indexe pedig mindössze 15. Antioxidáns hatása miatt megóvja a sejteket a károsodástól, és véd a szabad gyökök ellen. Nemcsak beilleszthető a diétába, de rendszeres fogyasztása még a súlycsökkentésben is támogat.

Elolvasom a cikket