Ezt fogyassza kávé helyett, ha fáradt ebéd után

Szakértők szerint nagy hiba a kávé fogyasztása ebéd után, hiszen ha ilyenkor fáradtak vagyunk, inkább ennünk kellene, nem pedig inni.

Étkezés után az energiaszint nincs túl magasan, az emésztés elveszi minden erőnket. A legtöbb esetben éppen ezért a kávé csak tovább fáraszt, főleg a tejes változatok nem tesznek hozzá a napunkhoz, csak tovább rontják a helyzetet.

Dr. Daniel Amen neurológus és táplálkozási szakértő szerint a megoldás a tökmag lehet, ugyanis ha ezt fogyasztjuk egy kiadós étkezés után, szuper gyorsan ível majd felfelé az energiaszintünk.

A tökmag javítja a dopamin felszívódását, az pedig általánosan kijelenthető, hogy a magvak ébresztő, energizáló hatással bírnak. Nem véletlenül tökéletes részei a diétáknak, nehéz, zsíros fogások nélkül pár szem maggal elérhetjük, hogy energikusabbak, mégis jóllakottak legyünk.

A tökmagban lévő neurotranszmitter tirozin többek között segíti a motiváció és az izgalom kialakulását és fenntartását. Nemcsak a fáradtság legyőzésében tökéletes partner, de kifejezetten jót tesz egészségünknek is, hiszen magnéziumban gazdag, ami a vércukorszint szabályozásában fontos.

Az ebéd utáni fáradtság gyakran a vércukorszint gyors csökkenése miatt következik be. Tehát ahelyett, hogy rövid távon a kávéból vagy teából származó koffeinnel akadályoznánk meg az energiacsökkenést, tartsuk normál szinten a vércukorszintünket egészséges nassolnivalókkal, amire a tökmag tökéletes.

Elolvasom a cikket