Orbán Viktor: 1956 októbere arannyal írta be a bátor magyarok nevét a történelemkönyvekbe

Nagy Áron
2024. október 23. szerda. 11:14
Frissítve: 2024. október 23. 11:19

Azért jöttünk össze, hogy fejet hajtsunk az ’56-os októberi forradalom hősei előtt. Mai ünnepünk rendhagyó, mert itt vannak köztünk azok is, akik egy hónappal ezelőtt megvédték Magyarországot a dunai árvíztől. Képzeljünk el egy semmiből előbukkanó 6 méteres vízfalat, ami nem egy hullám, hanem egy 400 kilométeres vízi kígyó – ezzel kezdte ünnepi beszédét Orbán Viktor. Hozzátette: miközben Európa szerte számos áldozata volt az árvizeknek, mi egyetlen életet sem vesztettünk. Cikkünk folyamatosan frissül.

A miniszterelnök hangsúlyozta: összefogás nélkül az idegenek kihasználnának minket, kiforgatnának minket és végül adósrabszolgákká tennének a saját hazánkban. 1956 októberében a Duna után a történelem is kilépett a medréből. A megáradt történelem, akárcsak a megáradt folyó, nem fúj visszavonulót éjszakára, végig megy a maga útján a saját törvényei szerint, emlékeztetett.

Hozzátette: ilyenkor születnek a hősök.

– A magyar szabadságszerető nép. A magyarokat még soha egyetlenmegszállónak sem sikerült betörni, megszelidíteni – jelezte Orbán Viktor, s felidézte a csapást, amivel a szovjet megszállás járt. Szerinte a Szovjetunió bábkormányt ültetett a nyakunkra, amelyben kollaboráns magyarok ültek, és akiknek az volt a megbizatása, hogy a magyar javakat idegenek kezére játszák át, a magyar életeket és értékeket a birodalom szolgálatába állítsák.

Hangsúlyozta, hogy a birodalmak szeretik, ha behívják őket, és akkor jönnek. A magyar kommunisták behívták a szovjeteket, aztán elfojtották a forradalmat. Aki nem tetszett nekik azt bezárták, aki megtetszett nekik, azt elvették.

Elolvasom a cikket