A szakemberek a veserák egy kevésbé ismert tünetét nevezték meg

A Cancer Research szerint az Egyesült Királyságban évente mintegy 13 800 új veserákos esetet regisztrálnak, vagyis naponta 38-at. A legfrissebb adatok szerint a diagnosztizáltak alig több mint fele (52 százalék) marad életben 10 évig vagy tovább.

Az esetek 34 százalék-a megelőzhető, és a rák a 60 év felettiek körében a leggyakoribb. Mint minden rákos megbetegedés esetében, a korai diagnózis létfontosságú, és drasztikusan növelheti a túlélési esélyeket.

Az X-en, a korábbi Twitteren az NHS hivatalos fiókjának új bejegyzése arra figyelmezteti az embereket, hogy bizonyos tünetek észlelése esetén keressék fel háziorvosukat. Így szól a bejegyzés: „A veserák tünetei hasonlóak lehetnek a kevésbé súlyos betegségek, például a húgyúti fertőzés (UTI) vagy a vesekő tüneteihez. Bár nem valószínű, hogy rákos, fontos, hogy ellenőriztesse a tüneteket.”

Az NHS veserákkal foglalkozó weboldala szerint az egyik kevésbé ismert tünete éjszaka észlelhető. Az NHS útmutatása szerint az éjszakai izzadás veserákra figyelmeztető jel lehet.

További tünetek közé tartozik a vér a vizeletben, egy csomó vagy duzzanat a háton, a bordák alatt vagy a nyakon, a bordák és a derék között jelentkező fájdalom, amely nem múlik el, az étvágytalanság vagy a fogyás, anélkül, hogy megpróbálná, a fáradtságérzet vagy az energiahiány és/vagy a magas láz, amely nem múlik el.

Elolvasom a cikket