A tökéletes nasi diéta idején

Szerencsére egyre inkább visszaszorulnak a szigorú, megvonáson alapuló diéták, helyettük a kiegyensúlyozott étrend követése hódít. Ez pedig azt is jelenti, hogy van helye az édes örömöknek, persze továbbra is érdemes megválogatni, mit fogyasztunk. Ha ugyanis tápanyagokban gazdag nassolnivalót választunk, azzal két legyet üthetünk egy csapásra: a testünket és a lelkünket is tápláljuk. Az alma és a mogyoróvaj kombinálásával épp egy ilyen szuper édesség jön létre, ugyanolyan ütős duó, mint a túró és a zabpehely, amiből sós és édes finomságokat készíthetünk.

Mind az alma, mind a mogyoróvaj jó tápértékű alapanyag. Az alma rostban és vitaminokban gazdag, a mogyoróvaj pedig remek fehérje-, zsír- és ásványianyag-forrás. A kettő kombinációja tökéletes desszert: kielégíti az édesség utáni vágyat, laktat, és ellátja a szervezetet a számára szükséges tápanyagokkal.

Diétás nasi, egészségügyi előnyökkel

Egy közepes alma fedezi a napi rostbevitelünk körülbelül 17%-át, ezáltal hozzájárul az emésztőrendszer egészségéhez és az immunrendszer erősítéséhez. Emellett számos olyan tápanyag forrása, amelyek segítenek csökkenteni a stresszt és a gyulladást a szervezetünkben. Tartalmaz C-vitamint, K-vitamint és káliumot is, és remek szénhidrátforrás.

A mogyoróvaj elsősorban fehérje- és zsírforrás. A mogyoróban található telítetlen zsírsavak jó hatással vannak a koleszterinszintre, ezáltal a szív egészségére. A vércukorszint szabályozásában is segíthet, glikémiás indexe pedig mindössze 15. Antioxidánshatása miatt megóvja a sejteket a károsodástól, és véd a szabad gyökök ellen. Nemcsak beilleszthető a diétába, de rendszeres fogyasztása még a súlycsökkentésben is támogat.

Elolvasom a cikket