Átadták a Junior Prima díjakat

MH/ MTI
2024. október 24. csütörtök. 17:07

A nettó hárommillió forint pénzjutalommal járó díjat Gábor Zoltán (Index), Ács Sándor Bence (Portfolio), Varga Bence (Fidelio), Debreceni Kamilla (TV21 Ungvár), Farkas Márton (M4 Sport) és Mészáros Gergő (Világgazdaság) vette át a KAVOSZ Zrt. rendezésében megvalósult ünnepségen.

Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója felidézte: a Prima Primissima díjat Demján Sándor alapította 2003-ban, majd tíz évvel később átadta a mozgalmat és a díj odaítélését a Csányi Sándor vezette OTP-nek. A vezérigazgató arról beszélt, hogy a sajtó kategória díjazottjait egyszerre hálás és nehéz dolog kiválasztani, hiszen ezt a szakmát nem lehet számszerűsíteni, esetükben a „tetszik vagy nem tetszik” dönt, az érzések, az átjövő üzenetek a fontosak, ugyanakkor a személyiségek megmutatkoznak a cikkeken, filmeken keresztül is.

Idén is harmincál több jelölés érkezett a díjra, a nyertesek kiválasztása pedig nagy munka volt – tette hozzá. A rendezvényen megemlékeztek a nemrég elhunyt Kozma Imre atyáról, aki a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumi tagja is volt. A zsűri tagjai között van Krisán László mellett Balogh Gabriella, a Net Média Zrt. társtulajdonosa, Holló Márta, a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatója, Kovács Tibor, a Ringier Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Rónai Egon újságíró, az ATV főszerkesztője és Vaszily Miklós, a TV2 elnöke.

A Junior Prima Díj honlapja szerint 2007 óta ismerik el önálló díjjal azokat a 30 év alatti, Magyarországon vagy a külhoni magyarlakta településeken élő tehetséges fiatalokat, akik „a jók között is a legjobbak”.

Elolvasom a cikket