MH/MTI
2024. október 24. csütörtök. 9:06
Frissítve: 2024. október 24. 9:07
Kerekes-Dancsok Regina elmondta: a nemzeti kegyhely évente 300 ezer látogatót fogad a búcsúszezon alatt, amelynek végét minden évben a Szent Hubertus, azaz az Erdészek és vadászok zarándoklata jelenti.
Az év utolsó búcsújának különlegessége, hogy vadétel-főzőversenyt is rendeznek, ahol „az ősi erdők titkos ízei” és a konyhaművészet mesterei találkoznak.
Három Nógrád vármegyei étterem kel versenyre a Kelet-Cserháti Trófeaszemle és az ünnepi szentmise után, kötelező elemként szamárhús felhasználásával állítják össze a menüsort – ismertette.
Az ételkülönlegességeket a zsűri és a vacsorára jelentkező vendégek értékelik. A búcsú előtti napon, pénteken konferencián lesz szó arról, hogy a klímaváltozásnak milyen hatásai lehetnek a nagyvadak élőhelyeire.
Szombaton egész nap íjász- és vadászkutya-bemutató, helyi kézműves vásár, természetfotó-kiállítás és szituációs lézeres lövészet is várja a látogatókat Szentkúton.