Egy 105 éves nő megnevezte hosszú életének váratlan okait

Kathleen Hennings 1919-ben született Londonban, és egészen a második világháború végéig ott élt. Mindezen évek alatt sikeresen dolgozott könyvelőként. A nő felidézi, hogy fiatalkorában állandóan táncolni járt és előadásokat látogatott a Royal Opera House-ban. Később édesanyjával és testvérével Gloucestershire-be költözött.

Most Hennings egy idősek otthonában él a Cheltenham nevű fürdővárosban. Október 2-án ünnepelte újabb születésnapját. Számos barát jött el gratulálni a 105 éves, hosszú életű hölgynek. Amikor a hosszú életének okairól kérdezték, az asszony váratlan választ adott. „Guinnesst iszom és nem házasodom meg!” – jelentette ki a brit nő.

Elmondta, hogy szerinte hosszú életének legfőbb titka a híres ír sör. Hennings 18 éves korában kóstolta meg először a Guinnesst, és azóta is rendszeresen issza. Megjegyezte, hogy a családjukban ez volt a kedvenc, és gyakran itták vacsora közben.

Az ünnepi partin Hennings egy ajándékcsomagot kapott a Guinnesstől, amely bögréket, papucsot, kötényt, csokoládét és egy nagy adag sört tartalmazott. A régóta itt élő hölgy köszönetet mondott mindenkinek, aki eljött gratulálni neki. „Nagyon jó volt látni a kedves barátaimat és szomszédaimat. Mindenki elkényeztetett engem. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek” – mondta a hosszú életű asszony.

Elolvasom a cikket