Esküvői helyszín lenne II. Erzsébet kedvenc kastélya

MH/MTI
2024. október 24. csütörtök. 20:46
Frissítve: 2024. október 24. 21:22

Ha az Aberdeenshire skóciai régió hatóságai október 30-án jóváhagyják a beadványt, Balmoral ezen épületében akár 277 vendéget is fogadhatnak, 144-et pedig egy belső udvarban. A kérelem alkohol árusítására és hajnali fél egyig tartó zenélés engedélyezésére is vonatkozik.

A beadvány szerint rendezvényeket egész évben tartanának, de csak ritkán.

Bár a kérelemben esküvőkről is szó esik, az ingatlan kezelője közölte, hogy nem tervezik esküvők megrendezését üzleti alapon a nagyközönség számára.

A Királynő épülete a kastélytól északra található, közel az istállókhoz. Az 1980-as években építették a személyzet és a kantin részére. Tavaly átalakították, hogy étteremként működhessen a látogatók számára, és további átalakításokat terveznek a tervezett rendezvények számára.

A balmorali uradalom, ahol II. Erzsébet királynő 2022. szeptember 8-án 96 éves korában elhunyt, 20 ezer hektárnyi földterületen – rekettyés pusztán, termőföldeken és erdőkön – terül el Észak-Skóciában, mintegy 31 kilométerre nyugatra Aberdeentől. Ez volt II. Erzsébet kedvenc rezidenciája.

A kastélyt, amely az uralkodó magánbirtoka, Albert herceg, Viktória királynő férje vásárolta a 19. század közepén, és azóta a királyi család tagjainak kedvelt nyári rezidenciájává vált. Kertjeit és báltermét a nagyközönség régóta látogathatja.

A kastélynak idén jóval több része is látogathatóvá vált III. Károly király tervének megfelelően, aki betekintést kíván engedni az alattvalóknak a királyi család életébe. A vezetett látogatásokra szóló, 100 fontnál (több mint 48 ezer forint) drágább belépőket, illetve a teadélutánra szóló, 150 fontos (72 ezer forint) jegyeket a meghirdetés utáni negyvennyolc órán belül szétkapkodták.

Elolvasom a cikket