Szív-, máj- és vesebetegségekhez vezethet

A kizárólag húsfogyasztásra épülő, úgynevezett „ragadozó diéta” jelentős hátrányokkal jár. Ezeket figyelembe kell venniük azoknak az embereknek, akik bizonyos egészségügyi problémákkal küzdenek – mondta a Gazeta.ru- nak Anna Tsukanova dietetikus, terapeuta.

Az orvos szerint ezzel a diétával valóban lehet fogyni anélkül, hogy állandó éhségérzetet éreznénk. A telített zsírok bősége miatt azonban az ilyen étrend azzal fenyeget, hogy növeli a koleszterinszintet a vérben. Ez növeli a magas vérnyomás, a szívroham, a stroke, az érelmeszesedés és a szív- és érrendszer egyéb betegségeinek kockázatát.

A nagy mennyiségű fehérje viszont túlterheli a veséket, és veseelégtelenséghez vezethet. Szintén a fehérje túlterheli a májat, és kiváltja a köszvény kialakulását. Ezenkívül a „ragadozó étrend” károsan hat a beteg epehólyagra, hasnyálmirigy- vagy epehólyaggyulladásos rohamot okozhat. A gyomor-bélrendszer oldaláról nézve a bélműködés zavart szenvedhet és székrekedés jelentkezhet.

Az orvos hozzátette, hogy a normális pajzsmirigyműködéshez legalább minimális szénhidrátot kell enni. Átlagosan nem kevesebb mint 50-80 g naponta. A húsevők szintén nem tudják biztosítani a megfelelő bevitelt számos vitaminból, antioxidánsból és rostból.

Elolvasom a cikket