Alla Gubina orvos-gasztroenterológus megosztotta ajánlásait a megfelelő táplálkozásról hasnyálmirigy-gyulladás esetén. Tanácsa szerint az elfogyasztott termékeknek tápanyagokban gazdagnak kell lenniük.
Előnyben kell részesíteni a magas rosttartalmú termékeket.
Gubina különösen azt javasolja, hogy a sült gyümölcsöket, például a nem túl édes körtefajtákat is vegyék be az étrendbe.
A téli körtefajtákat kerülni kell, mivel fokozott sűrűség jellemzi őket. A körte rostjai viszont serkentik a bélperisztaltikát. Továbbá, ahogy Gubina megjegyzi, a körte fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet.
A körte hasznos és antibakteriális tulajdonságai közismertek. A körtében található magas kálium- és arbutintartalom miatt ez a gyümölcs segít az urogenitális traktus fertőzései és a hasnyálmirigy betegségei elleni küzdelemben.