A legjobb stresszoldó italok

Az első dolog, amit tennie kell, hogy egészséges étrendet választ, mivel az ételek döntő szerepet játszanak a jó közérzetben. Vannak olyan ételek, amelyek szorongást és stresszt okoznak, és vannak olyanok, amelyek megnyugtatnak – írja a Sports.kz.

Talán meglepődik, de ahhoz, hogy stresszes helyzetben megnyugodjon, a sima víz is segíthet. Igen, igen, a vízivás, de semmiképpen sem a kávé. Az alkohol, a koffein, az energiaitalok és az üdítők ezzel szemben fokozhatják a stresszt, és negatívan befolyásolhatják a mentális és fizikai egészségét. Válasszon egészségesebb italokat a stressz hatékony kezeléséhez és csökkentéséhez.

Víz

Az embernek naponta nyolc pohár vizet kell innia, mivel ez jót tesz a fizikai és mentális egészségnek. Az elegendő folyadékfogyasztás segít szabályozni a kortizolszintet és stresszoldást biztosít. A dehidratáltság hormonális egyensúlyhiányt okozhat, és egész nap stresszes állapotban tart. A Journal of Nutrition című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a dehidratáció negatívan befolyásolhatja a kognitív funkciókat és a hangulatot.

Gyógynövénytea

A gyógytea a legjobb stresszoldásra, mert nyugtató hatású és koffeinmentes. A gyógyteák, például a borsmenta vagy a levendula nyugtató íze csökkentheti a stresszt és a feszültséget. Az American Journal of Medicine című orvosi folyóiratban megjelent tanulmány a gyógytea alvásminőségre és a szorongásra gyakorolt hatását vizsgálta – és valóban hatásosnak találta.

Tej

A tej is egy olyan ital, amely szintén nagyon hatékonyan segít a stresszel való megbirkózásban. Szerotonintartalmú, amely nyugtató hatásáról ismert. Segít javítani a hangulatot, és csökkenti a stresszt és a feszültséget. A lefekvéskor fogyasztott meleg tej még nyugtatóbb lehet, és még az alvás minőségét is javíthatja. Az American Journal of Clinical Nutrition című folyóiratban megjelent tanulmány a tej stresszcsökkentő szerepét tárgyalja.

Smoothie-k

A turmixok jótékonyan hathatnak a stresszoldásra, mivel a tápanyagokban gazdag összetevők olyan alapvető vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, amelyek támogatják a szervezet stresszre adott válaszreakcióját. Sok ilyen összetevő gazdag antioxidánsokban, például C-vitaminban, ami segít csökkenteni a stresszt. A turmixok a hangulat szabályozásához és az idegrendszer támogatásához szükséges tápanyagokat is tartalmaznak. Ezek a természetes stresszoldók elősegíthetik a nyugalom érzését anélkül, hogy álmosságot okoznának.

Kókuszvíz

A kókuszvíz magas káliumtartalmú, ami természetes hidratálóként és a megfelelő agyműködéshez nélkülözhetetlen elektrolitok forrásaként számos előnnyel jár. Antioxidánsokban is gazdag, ami segíthet csökkenteni a stresszt és természetes energiakitörést biztosít. A Journal of Human Nutrition and Dietetics című folyóiratban közzétett tanulmány szerint a kókuszvíz fontos szerepet játszik a stresszszint kezelésében.

Elolvasom a cikket