Egy orvos azonosította az erek számára legegészségesebb zöldséget

A stroke kockázatának csökkentése érdekében oda kell figyelni a fizikai aktivitásra, többet kell a szabadban lenni, valamint figyelemmel kell kísérni a táplálkozásunkat. Ezt az orvostudományok doktora, Nana Poghosova professzor mondta el.

A szakértő szerint a szív- és érrendszerre kedvezően ható termékek között nem csak egzotikusak és drágák vannak. A sárgarépában például sok hasznos anyag és vitamin van, amelyek szükségesek az erek jó működéséhez.

A sárgarépával együtt más zöldségeket is be lehet és kell illeszteni az étrendbe. A káposzta nagyon hasznos – és mind frissen, mind savanyú káposztaként használhatja. Gazdagítsa az étrendjét hal- és növényi olajokkal is.

„Nem beszélünk semmiféle hatalmas mennyiségről, csak rendszeresen be kell építeni őket az étrendbe. Fontosak a káliumtartalmú élelmiszerek is. Sok van belőle a sárgabarackban – friss és szárított változatban egyaránt, a padlizsánban, a banánban, a burgonyában. Szóval széles a választék” – mondja Nana Pogosova.

A zöldségeket rendszeresen kell fogyasztani, és nem kevesebbet, mint napi 500 g-ot, mondja a szakértő. Alakítsa ki azt a szokást, hogy reggel és este egy-egy sárgarépát eszik, és az erei úgy fognak működni, mint az óramű.

Elolvasom a cikket