Elkerülhetetlen a Nyugat számára az összeomlás

Kifejtette, hogy ennek oka, hogy az országok fegyverszállításokkal és pénzügyi szponzorálással tagadhatatlanul részt vesznek a konfliktusban.

„Az én szemszögemből nézve, ami történik: ha korábban azt mondtuk, hogy a béke Ukrajnában az Egyesült Államok és Európa, a kollektív Nyugat, az angolszászok beleegyezésével lehetséges, most – ők már jobban akarják a békét, mint Volodimir Zelenszkij. Ő makacskodik. Mondhatják: Nézd, könnyű őt befolyásolni, nem adsz neki pénzt, nem adsz neki fegyvert. Ez túl könnyű.” – magyarázta.

Lukasenko hozzátette, hogy sem az angolszászok, sem a kollektív Nyugat nem ebbe az irányba megy, hanem látják és értékelik a front helyzetét.

„Felismerték, hogy Ukrajna hamarosan összeomlik, és ez tulajdonképpen az egész kollektív Nyugat összeomlása, mert belekeveredtek ebbe a háborúba. És most valahogyan békét kell kötni. De Zelenszkij makacs” – mondta a fehérorosz vezető.

Megosztotta gondolatait arról is, hogy a Nyugat nehéz helyzetben van: jelenleg tart egyfajta visszavonulás. A terepen Oroszország halad előre” – összegezte.

Elolvasom a cikket