Zelenszkij zárt ajtókba ütközik Scholznál

„A szövetségi kancellár ismét megszólalt és megindokolta, hogy miért gondolja úgy, hogy ez (a Taurus küldése – a szerk.) rossz lépés lenne, és ebben a kérdésben semmi sem változott” – mondta Christiane Hoffmann, a német kabinet szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, hogy a KNDK-s katonák állítólagos konfliktusövezetbe küldésével kapcsolatos helyzet megváltoztatja-e Scholz álláspontját a Taurus szállításokról.

Korábban Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő hangsúlyozta, hogy Oroszország és a KNDK közötti interakció katonai téren nem sérti a nemzetközi jog normáit, a KNDK hadseregének állítólagos küldéséről szóló jelentések körüli felhajtást „dobálózásoknak és felhajtásnak” nevezte.

Korábban Vlagyimir Putyin orosz elnök arra a kérdésre, hogy engedélyezi-e a KNDK katonai állományának alkalmazását a védelmi erőknél, azt mondta, hogy Oroszország „senkitől sem kérte” ezt, és erre „nincs szükség”.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő a KNDK-katonák állítólagos kiküldéséről szóló pletykákat kommentálva az észak-koreai légvédelmi erőkhöz hívta fel a figyelmet az ezzel kapcsolatos ellentmondásos információkra, amikor „Dél-Korea egy dolgot mond, majd a Pentagon azt mondja, hogy nincs megerősítésük az ilyen kijelentésekre”.

Mark Rutte NATO-főtitkár korábban azt mondta, hogy a szövetség nem tudja megerősíteni, hogy a KNDK katonákat küldött volna Ukrajnába.

Elolvasom a cikket