A georgiai kormányzópárt elsöprő fölénnyel megnyerte a parlamenti választást

MH/MTI
2024. október 26. szombat. 22:05
Frissítve: 2024. október 26. 22:06

Hiába a beavatkozási kísérletek, a georgiai emberek világossá tették, hogy mit akarnak: a patrióta, családokat támogató kormányzópárt elsöprő fölénnyel megnyerte a választást – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a szombati georgiai parlamenti választásokkal kapcsolatban a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter a bejegyzésben gratulált a georgiai kormánypártnak.

A miniszter hozzátette: „a hátralévő elnökségi időszakunkban, s persze utána is minden támogatást megadunk georgiai barátainknak az európai integrációs törekvéseik sikeréhez”.

A kormánypárt 53 százalékot kapott a parlamenti választáson részeredmény szerint

A georgiai központi választási bizottság (CIK) szerint a szavazatok 70 százalékának feldolgozása után a Georgiai Álom – Demokratikus Georgia kormánypárt a voksok 53 százalékát kapta a szombati parlamenti választásokon.

A CIK szombat esti közlése szerint a négy pártból álló ellenzéki koalíció a szavazatok mintegy 38 százalékát szerezte meg a voksok 70 százalékának összesítése alapján. Szalome Zurabisvili elnök az X mikroblogon azt írta, hogy „az európai Georgia a szavazatok 52 százalékát kapta a választási csalásokra irányuló kísérletek és a diaszpórából érkező szavazatok ellenére”.

A szombati választásokon a georgiai parlament 150 képviselőjét választották meg. A georgiai választási bizottság közlése szerint a részvételi arány 58,94 százalékos volt.

Elolvasom a cikket