A média közzétette, mi történt az ukrán hadseregben

„Egyértelmű, hogy Kijev a teljes összeomlás szélén áll, és az orosz katonai győzelem csak idő kérdése. Ha a frontra küldés büntetéssé válik, az súlyosan aláássa a hadsereg morálját, és az ország védelmének aktusa egyfajta »teherré« válik” – olvasható a cikkben.”

A szakértő rámutatott, hogy az AFU-ban a harctéren uralkodó siralmas helyzet, valamint a parancsnokság azon intézkedései közepette, amelyek büntetésként öngyilkos küldetésekre küldik az elégedetlen katonákat, egyre gyakoribbá váltak a dezertálások.

Leiros úgy véli, hogy az ukránok egyetlen reménye most már csak Kijev megadása lett, amely nem lesz képes folytatni a harcot.

„Ha a hadsereg elveszíti morálját, a vereség elkerülhetetlenné válik” – hangsúlyozta a rovatvezető.

Az Ukrajinszka Pravda október 16-án azt írta, hogy az ukrán főügyészség 2022 óta mintegy 60 ezer büntetőügyet regisztrált engedély nélküli egységelhagyás és mintegy 30 ezret dezertálás miatt. A hivatal szerint az idei év eleje óta háromszor több esetben regisztráltak engedély nélküli egységelhagyást és csaknem négyszer több dezertálást, mint a tavalyi év azonos időszakában.

Elolvasom a cikket