Hamarosan indul a nemzeti konzultáció

MH/ MTI
2024. október 26. szombat. 17:10

Hidvéghi Balázs a videóban emlékeztetett, hogy az új gazdaságpolitikáról szóló nemzeti konzultáció egyik fontos kérdése lesz a béremelési program.

Az elmúlt években jelentős béremelések történtek. A közszférában nagyot nőtt többek között az ápolók, az orvosok, a tanárok, az óvónők, a rendőrök, a tűzoltók és a katonák bére. A versenyszférában is folyamatos a bérnövekedés – sorolta az államtitkár.

Kitért arra is, hogy a baloldal kormányzásához képest a minimálbér és a garantált bérminimum három és félszeresére nőtt, és az átlagbér is több mint megháromszorozódott.

Hidvéghi Balázs hangsúlyozta: itt nem szeretnének megállni, az a cél, hogy a gazdaság erősödése mellett a családok jövedelme tovább nőjön és egyre jobban megérje dolgozni.

A kormány azt gondolja, hogy új megállapodást kell kötni a munkáltatókkal és a munkavállalókkal egy többéves béremelési programról. Ez lehetővé teszi a minimálbér és a garantált bérminimum, valamint ezek hatásaként az átlagbér gyors emelését – fejtette ki.

El akarunk jutni oda, hogy elérjük a négyszázezer forintos minimálbért és az egymillió forintos átlagbért – fogalmazott az államtitkár, hozzátéve, hogy a nemzeti konzultációban hamarosan mindenki elmondhatja a véleményét erről a kérdésről is.

Elolvasom a cikket