Hopp, egy légy!

Dobrev Klára árnyékra vetődött. Oda ugrott, ahova a rossz kapusok szoktak. A semmire, vagyis a labda árnyékára. Hopp, egy légy! – kommentálhatnánk a kudarcot Bujtor István nagyszerű filmjének címével. Amikor a valóság orrba vágja a hazugságot. Egy jó nagy dugót a bal sarokba. Oda, ahol a hazug kommunisták szoktak kucorogni.

Ráadásul ez ’56 tiszteletére kapott gól öngól volt. De hát milyent is kapjon Dobrev Klára, akinek a nagyapja az 56-os megtorlás vérfürdőjét rendező vezérkommunista, Apró Antal volt.

Persze nem zörgött volna a háló, ha küzdött volna azért, hogy mindenáron ne vetődjön árnyékra. Október 23. „tiszteletére” fölépített ugyanis egy Facebook-sztorit Orbán sározására, amely az első szótól az utolsóig hazugság. Orbán környezetében valaki ugyanis azt mondta, hogy a magyarok nem védenék meg a hazájukat az oroszok ellen. Ez természetesen elszólás volt, félreértés, amit maga Orbán Viktor is hibának nevezett, az érintett pedig többször nyilvánosan elnézést kért a félreérthető fogalmazásért. Ami természetesen azt jelenti, hogy szó sincs arról, hogy a magyarok nem védenék meg a hazájukat. Sőt, ő maga is kimenne a Corvin közbe fegyverrel harcolni.

Dobrev Klára és Molnár Csaba úgy csinált, mintha ez el sem hangzott volna. Úgy tett, mintha a magyarok tényleg tárt karokkal fogadnának mindenkit, aki le akarna gázolni bennünket. „Ne gondolja Putyin, hogy minden magyar így gondolkodik, hogy minden magyar feladná a hazáját.” mondja Dobrev a Facebook-sztoriban. Molnár hozzátette: „Megmutatjuk, hogy attól, hogy Orbán a zsebében van, Magyarország még nem lesz az övé.”

Ez a nagy hazugság mellékhazugsága. Orbán ugyanis nincs Putyin zsebében, ezt tudja egész Európa. Éppen az unió adott engedélyt arra, hogy Magyarország és Szlovákia használhasson továbbra is orosz gázt és olajat, egyébként tönkre mennek a háztatások, a családok, az egész gazdaság. Nyugat-Európa ezért fizet háromszoros áramárat, négy-ötszörös gázdíjat, mert ők a kierőszakolt amerikai vásárlást, az LNG-gázt használják. Erről persze Dobrevék hallgatnak. Gyurcsány hazugságára építenek – ő mondta: „hazudtunk reggel, éjjel, meg este” –, aki szerint egy 15 perces Putyin-Orbán találkozón történt, ami történt. Bár Gyurcsány nem volt ott, Orbán meg jelezte, hogy ilyesmiről szó sem volt, de könnyebb egy ilyen disznóságot terjeszteni, mint elismerni, hogy Orbán a magyarok érdekeiért küzd és elérte, hogy hazánk továbbra is kaphasson olcsó orosz gázt. Ellenkező esetben bedőlt volna a gazdaság, az elégedetlenség elsöpri a kormányt és jöhetnek Gyurcsányék, hogy beüljenek a készbe és páholyból nézve sanyargassák a magyarokat, mint tették 2010 előtt. Akkor lenne csak hazánk igazán a Nyugaté.

Majd azt mondja Molnár: „Mi nem egy fehér zászlót, hanem egy magyar nemzeti lobogót teszünk az orosz nemzeti képviselet épületére.” Dobrev hozzáteszi: „Mert ’56 emléke ezt kívánja.” Miközben tudjuk, hogy minden idők legnagyobb hadseregfejlesztése zajlik, míg Gyurcsányék mindössze 17 tartalékos katonával adták át a honvédséget a korányváltás idején 2010-ben.

Deutsch Tamás a következőket írta közösségi oldalán: „Az a Dobrev Klára akciózik most, akinek nagyapjának a kommunista pártállami rendőrsége 1988-ban durva rendőrtámadást vezényelt az antikommunista ellenzék, köztük a Fidesz alapítói ellen, mert szabadon akartunk megemlékezni 1956 emlékéről és az 56-os mártírokról. A Dobrev nagypapa rendszerének brutális rendőrattakjában Orbán Viktort is megverték és le is tartóztatták.”

Kijelentette: Az a Dobrev Klára akar most 1956-ról megemlékezni, akinek a férje, Gyurcsány Ferenc 2006-ban miniszterelnökként a súlyos hazugságai miatt ellene tüntető magyar polgárokra durva és törvénytelen rendőrattakot vezényelt, egész egyszerűen a saját honfitársaira lövetett.

Hozzátette: Dobrev Klára és az általa vezetett magyar ellenzék most az 56-os nemzeti ügyünket a Gyurcsányékra jellemző arcátlan hazugságokra építve napi pártpolitikai csatározásra akarja felhasználni. „Az egész gyomorforgató és felháborító, minden jóérzésű magyar polgár nevében visszautasítom!”

Hopp, egy légy! Avagy amikor a labda árnyéka, a semmi „megfogása” meglepi a rossz kapust.

A szerző újságíró

Elolvasom a cikket