Ezért fontos tudni, hogyan lehet őket otthon gyorsan megérlelni – írja a Sports.kz.
Van néhány elemi módszer arra, hogy a banán egy órán vagy egy napon belül megérjen.
Az első módszerrel mindössze egy óra alatt érik meg a banán. Ehhez a hámozatlan gyümölcsöt 150 fokos felmelegített sütőben egy tepsire kell teríteni, és egy órát várni.
A banán héja megfeketedik, de maga a gyümölcs puha és ízletes lesz.
Az érett gyümölcs egy éjszakán keresztül is elkészíthető. Tegye a banánt egy olyan zacskóba, ahol már van alma, avokádó vagy más gyümölcs, amely etilént termel: ez az a gáz, amely gyorsabban érleli a gyümölcsöt.
Ha zöld banánja van, néhány nap alatt sárga banánt varázsolhat belőle. Egy barna papírzacskó segíteni fog.
Maguk a banánok is bocsátanak ki érést elősegítő etilént, így ha néhány napig szorosan zárt papírzacskóban tartjuk őket, maguktól is megérnek.