Orosz drón csapódott be Kijev magasépületébe

Orosz drón csapódott be péntek este egy többemeletes lakóépületbe az ukrán fővárosban, Kijevben, ami tüzet okozott a legfelső emeleteken, és egy ember meghalt, öt pedig megsebesült – közölték tisztviselők – adta hírül a Reuters.

Szerhij Popko, a fővárosi katonai közigazgatás vezetője elmondta, hogy több mint 100 lakót evakuáltak a városközponttól nyugatra fekvő Szolomjanszkij kerületben lévő magasépületből – tájékoztat a Reuters.

A légvédelmi egységek egy órán át tartó légiriadó alatt is bevetésre készen álltak, két órával később pedig újabb riadót rendeltek el a városban a beérkező drónok miatt.

„A Szolomjanszkij kerületben lévő lakóházban a 17. és a 21. emelet közötti lakások megrongálódtak” – írta Popko a Telegram üzenetküldő alkalmazáson. „A 20. emeleten lévő lakások kigyulladtak”.

Vitalij Klitschko polgármester elmondta, hogy egy tizenéves lány meghalt. Az öt sérült közül egyet kórházban ápolnak, a helyszínen pedig elsősegélynyújtó sátrat állítottak fel.

A katasztrófavédelem közölte, hogy a tüzet sikerült ellenőrzés alá vonni. A honlapjukon közzétett fotókon és videókon a tűzoltók hosszú emelőket használtak a tűz elleni küzdelemben.

Popko azt is elmondta, hogy dróndarabok hullottak egy nyílt térre a központi Sevcsenkivszkij kerületben. Áldozatokról nem érkezett jelentés.

Elolvasom a cikket