A maffia is érintet lehet az olasz hackertámadásokban

MH
2024. október 27. vasárnap. 15:06

Tovább dagad a botrány Olaszországban: a milánói ügyészség szerint jelenleg már mintegy 60 gyanúsított ellen folyik nyomozás, akik közül hatot letartóztattak, amiért bizalmas adatok loptak az üzleti és politikai élet prominenseitől – közölte a dpa. Az ügyben állítólag a maffia is érintett.

A nyomozók szerint a hackercsoport sok ezer bizalmas adatrekordhoz, köztük banki és adóügyi dokumentumokhoz jutott hozzá. Emellett állítólag több esetben mobiltelefonok és hitelkártya-kivonatok segítségével mozgásprofilokat is készítettek.

A korábbi megállapítások szerint a rendőrség, a pénzügyi és az egészségügyi hatóságok központi adatbázisát is megcsapolták e célból. A banda vezetője állítólag egy volt rendőrtiszt, aki jelenleg őrizetben van.

Két hete vált ismertté, hogy Meloni miniszterelnök bankszámláját is feltörték. A gyanú a dél-olaszországi Bari város egyik banki alkalmazottjára terelődött, akit azóta elbocsátottak. Sajtóértesülések szerint Meloni húga, Arianna és volt élettársa, Andrea Giambruno is a kémek áldozatai között volt.

Elolvasom a cikket