Ez csak jót jelenthet!

Októberben Kamilla királynővel együtt Ausztráliába és Szamoára látogatott III. Károly. Down Under-i tartózkodásukat szombaton fejezték be.

A The Guardian szerint III. Károly 2025-ben tavasszal és ősszel, a hivatalos királyi utazások hagyományos időszakában repül majd külföldre.

A királyi pár kilencnapos ausztráliai és szamoai látogatásának végén a palota egyik magas rangú tisztviselője állítólag azt mondta: „Most egy meglehetősen normálisnak tűnő, teljes tengerentúli utazási programon dolgozunk a jövő évre. – Hozzátette: – Nagyszerű érzés számunkra, hogy az orvosok engedélyétől függően ilyen irányban gondolkodhatunk.”

III. Károly király február eleje óta kap ambuláns kezelést egy nem részletezett rákos megbetegedés miatt. Az ausztráliai és szamoai utazás során, amely a király első hosszú távú útja volt a rák diagnózisa óta, III. Károlynak és Kamillának naponta akár tíz találkozója is volt.

A palota tisztviselője a Guardian szerint hozzátette, hogy a király „nagyon szerette” az utazást és „nagyon belefeledkezett” a programjába, mivel az „javította a hangulatát és a gyógyulását”. „Ebben az értelemben a túra, annak igénybevétele ellenére, tökéletes erősítő volt.” Azt is hozzátette, hogy az uralkodó nagy erőt merít a királyné jelenlétéből, nem utolsósorban azért, mert Kamilla továbbra is „realista”.

Elolvasom a cikket