Gyulladáscsökkentő és jó hatással van a szívre

Kaufmann Angéla
2024. október 28. hétfő. 4:33

A magnéziumban gazdag hét legjobb étel

A magnéziumban gazdag ételek és étrend-kiegészítők mindenki (és az algoritmusa) szeme előtt vannak mostanában – és ennek jó oka van. Ez az ásványi anyag létfontosságú szerepet játszik testünk több mint 300 biokémiai reakciójában, mint például a fehérjeszintézisben, az izom- és idegműködésben, a vérnyomás szabályozásában, az energiatermelésben, gyulladáskezelésben, anyagcsere és csontfejlődésben. Más szavakkal, a magnézium nagyon fontos az általános egészségünkhöz.

A legegyszerűbb módja annak, hogy eleget kapjunk ebből a fontos ásványi anyagból, az az ételek, amelyeket elfogyasztunk. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a magnéziumban gazdag ételeket, amelyeket a szakértők azt javasolják, hogy vegye fontolóra napi étrendjébe beiktatásába, ha még nem tette meg. Ezt a listát mindenképpen vigye magával a következő élelmiszerbolti útjára!

Étcsokoládé

A magnéziumban gazdag étcsokoládé rengeteg egészségügyi előnnyel jár. Csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, csökkentheti a vérnyomást, valamint javítja az agyműködést és a hangulatot. Mivel az étcsokoládé a magnézium mellett vasat, cinket, rezet és foszfort is tartalmaz, a testsúly szabályozásban is segíthet.

Avokádó

Egy másik élelmiszer, amely számos egészségügyi előnnyel jár, az az avokádó, mely segíthet a magas koleszterinszint és a vérnyomás kezelésében, valamint megőrzi a gyomor-bélrendszer, az agy és a csontok egészségét. Zsírt, rostot és vitaminokat is tartalmaz, így elmondása szerint a súly- és a vércukorszint kezelésében is kiváló.

Diófélék

A diófélék hasonlóak más magnéziumban gazdag élelmiszerekhez, mivel szerepet játszanak a szív egészségében, a vércukorszint szabályozásában, a súlyszabályozásban és a szem egészségében. Magnéziumot, antioxidánsokat, rostot és fehérjét tartalmaz. A diófélék elkészítésének módjától függően gyulladásgátló tulajdonságokkal is rendelkezhetnek.

Hüvelyesek

A hüvelyesek, köztük a csicseriborsó, az edamame és a feketebab, tele vannak magnéziummal, rosttal, B-vitaminnal, vassal, rézzel, cinkkel és foszforral. Segíthetik az egészséges emésztést, javítják a szív egészségét, és antioxidánsainak köszönhetően hozzájárulhatnak a sejtkárosodás csökkentéséhez.

Leveles zöldek

Ha már rendszeresen eszik spenótot, kelkáposztát, zöldfűszereket és más zöld leveles zöldségeket, akkor jó úton halad a magnéziumszint fenntartása terén. A tanulmányok azt mutatják, hogy a leveles zöldségek napi bevitele olyan tápanyagokat biztosít, mint a rost, és potenciálisan segíthet fenntartani a vércukorszintet.

Banán

A banán kiváló magnéziumforrás, de káliumban is gazdag, amely vizsgálatok kimutatták, hogy csökkenti a vérnyomást és a szívbetegségek kockázatát.

Lazac

A lazac mindig is az egyik legegészségesebb halféleség volt, és kiváló magnéziumforrás (pontosabban 30 milligramm egyetlen 100 grammos darabban). Sok egészségügyi előnye van. A lazac hasznos lehet a gyulladás csökkentésében és a magas vérnyomás csökkentésében.

Elolvasom a cikket