Halálbüntetést kapott a gyermekrabló

Kínában halálra ítéltek egy nőt gyermekkereskedelemért. Mint a CCTV állami televízió a Guiyang (Guizhou tartomány) városának középfokú népbíróságára hivatkozva közölte, a vádlot az ügyészség szerint 1993 és 2003 között két bűntársával együtt összesen 17 gyermeket rabolt és adott el – jelentette a DPA.

A bíróság megállapította, hogy Yu Huaying bűncselekményei kétségbeesésbe taszították a szülőket, akik évek óta keresték eltűnt gyermekeiket. A bűncselekmények súlyossága miatt a beismerő vallomás ellenére az enyhébb büntetést kizárták.

Yu-t tavaly már halálra ítélték tizenegy gyermek elrablása miatt. A fellebbezési eljárás során azonban kiderült, hogy további hat gyermeket rabolt el és adott el.

A gyermekkereskedelem az elmúlt évtizedekben komoly problémát jelentett Kínában. A hatóságok fokozott intézkedéseket hoztak. Az elmúlt években a DNS-elemzések is segítettek a családok újraegyesítésében. Nemzetközi viták állandó forrása azonban, hogy Peking nem hajlandó lemondani a halálbüntetés alkalmazásáról.

Elolvasom a cikket