Kína nyílt támadásra készül az Egyesült Államok ellen

Ebben a hónapban a szövetségi hatóságok bejelentették, hogy öt kínai állampolgár ellen emeltek vádat, mert állítólag félrevezették a nyomozókat és összeesküvést szőttek. Tavaly pedig arról számoltak be, hogy kínai állampolgárok behatoltak a hadsereg Fort Wainwright nevű erődjébe az alaszkai Fairbanksben. Ott áthajtottak a bázis egyik kapuján. Később elfogták őket, miközben egy drón volt az autójukban.

2020-ban több kínai állampolgárt is elítéltek, mert illegálisan megfigyelték a floridai Key Westben lévő haditengerészeti légitámaszpontot.

De a probléma jelentősen súlyosbodhat. – Katonakorú férfiak tízezrei jöttek át a határunkon, és most Amerikában vannak – mondta februárban Blaine Holt, a légierő nyugalmazott tábornoka a Telegraph publicistájának.

Mark Green képviselő, a képviselőház belbiztonsági bizottságának elnöke egy tavaly júniusi sajtótájékoztatón pedig azt mondta, hogy a határőrség egyik ágazati vezetőjével folytatott beszélgetése alapján a déli határon megjelenő kínai migránsok egy része „ismert kapcsolatban áll a népi felszabadító hadsereggel”.

„Fogalmunk sincs, hogy kik ezek az emberek, és nagyon valószínű, hogy Oroszország mintájára, amely katonai személyzetet küldött Ukrajnába, Kína ugyanezt teszi az Egyesült Államokba” – riogatott Green.

Bizonyára nem lehet kétséges, hogy a kínai hadsereg kihasználja a déli határválságot, hogy Mexikón keresztül próbálja bejuttatni ügynökeit. És talán Kanadán keresztül is. Februárban a határőrség három kínai állampolgárt fogott el, akik az éj leple alatt próbáltak bejutni az Egyesült Államokba. Egy negyedik kínai állampolgárt az amerikai oldalon tartóztattak le, nyilvánvalóan azért volt ott, hogy előre megbeszélt módon felvegye őket.

„Ha már itt vannak, a kínai katonaköteles férfiak csatlakozhatnak a már itt lévőkhöz. Az aggodalomnak az lehet az oka, hogy egy ázsiai háború első napján kínai ügynökök megpróbálják majd leszerelni az amerikai villanyvezetékeket, megmérgezni a víztározókat, merényleteket elkövetni hivatalnokok ellen, erdőtüzeket gyújtani és bevásárlóközpontok és szupermarketek felrobbantásával pánikot kelteni” – írja a cikk szerzője.

Ezek után felidézi, hogy 2023 márciusában szövetségi és állami szervek rajtaütöttek egy „engedély nélküli laboratóriumon” a kaliforniai Reedley városában, és biológiai hadviselésre utaló bizonyítékokat találtak. Egy kongresszusi bizottság később megállapította, hogy a laboratórium kapcsolatban állt a Kínai Népköztársasággal.

A létesítményben 773 élő és több mint 175 elpusztult laboratóriumi egeret tartottak, amelyeket genetikailag úgy alakítottak ki, hogy utánozzák az emberi immunrendszert. A hatóságok vegyi, vírusos és biológiai anyagokat is találtak. A helyszínen legalább 20 potenciálisan fertőző kórokozót találtak, köztük a koronavírust, a HIV-et és a herpeszt okozó kórokozókat. A nyomozók az ebola kórokozójának tűnő anyagot is találtak.

A lap emlékeztetett arra is, hogy egy 2019 májusában közölt cikkében a Hszi Csin-ping „népi háborút” hirdetett Amerika ellen. Ezek után pedig a cikk arról szól, hogy az Egyesült Államok soha nem ártott Kínának, és pusztán azért került Peking célkeresztjébe, mert a kommunisták el akarják törölni a Földről az amerikai életformát…

Elolvasom a cikket