Leonardo DiCaprio is beszállt az elnökválasztásba

A 49 éves Oscar-díjas színész a 2020-as elnökválasztáson Joe Bident támogatta. Most pedig azt mondta: döntését arra alapozza, hogy látja, milyen hatással van az éghajlatváltozás az Egyesült Államokra.

„A hónap elején a Helene és a Milton hurrikánok pusztítottak Florida, Georgia és Észak-Karolina egyes részein. Családok vesztették el otthonaikat, megélhetésüket és szeretteiket a valaha feljegyzett legerősebb atlanti hurrikánok miatt. Ezek a viharok becslések szerint 100 milliárd dolláros kárt okoztak. És ne tévedjünk, ezeket a természetellenes katasztrófákat az éghajlatváltozás okozta” – jelentette ki.

A filmsztárja azzal folytatta, hogy Trump nem veszi komolyan a klímaváltozás fenyegetését.

„Donald Trump továbbra is tagadja a tényeket. Továbbra is tagadja a tudományt. Kivonta az Egyesült Államokat a párizsi klímaegyezményből és visszavonta a kritikus környezeti védelmeket. Most pedig megígérte az olaj- és gáziparnak, hogy egymilliárd dolláros adományért cserébe megszabadul minden általuk kívánt szabályozástól. A klímaváltozás megöli a Földet és tönkreteszi a gazdaságunkat” – mondta.

Ezek után megjegyezte: „Bátor lépésre van szükségünk, hogy megmentsük a gazdaságunkat, a bolygónkat és magunkat. Ezért szavazok Kamala Harrisre. Ő segített az Egyesült Államok történetének legjelentősebb éghajlatvédelmi akciójának élére állni, beleértve az inflációcsökkentő törvény elfogadását. Vezetése alatt ambiciózus célokat tűztünk ki a 2050-re elérendő nettó nulla kibocsátás elérésére és egy olyan zöldgazdaság kiépítésére, amely nemcsak munkahelyeket teremt, hanem segít megmenteni bolygónkat is” – mondta.

Végezetül arra buzdította a nézőket, hogy ellenőrizzék a szavazói regisztrációjukat, és csatlakozzanak hozzá és szavazzanak Harrisre: „Nem engedhetjük meg magunknak, hogy visszafelé haladjunk.”

Kamala Harrist számos művész támogatja, míg Trump mögött Mel Gibson, Zachary Levi és Dennis Quaid sorakozott fel.

Elolvasom a cikket