Fontos az agyműködéshez és véd a rák ellen

Brokkoli

Natalia Samoilenko táplálkozási szakértő szerint a brokkoli az egyik legnépszerűbb zöldség a keresztesvirágúak családjában, és nem véletlenül.

Ez az enyhe ízű zöldség olyan alapvető tápanyagokban gazdag, mint a magnézium, a kálium, a B6, a C-vitamin és a folsav, amelyek fontos szerepet játszanak a szervezetben.

Ezenkívül ez a zöldség részt vesz a DNS-szintézisben, a sejtosztódásban és a vörösvértestek érésében.

Kelbimbó

Számos tápanyag, köztük a K- és C-vitamin kiváló forrása.

A K-vitamin nélkülözhetetlen a csontok és a szív egészségéhez, és fontos az agyműködéshez. Ez a tápanyag elengedhetetlen a csontok egészségéhez, a véralvadáshoz és az artériák meszesedéséhez szükséges fehérjék működéséhez.

Káposzta

A vöröskáposzta további előnye az antociánok, vagyis a növényi pigmentek, amelyek a vöröskáposzta élénk színét adják.

Emellett jó forrása a B6- és az A-vitaminnak, valamint az olyan fontos folyamatokhoz szükséges tápanyagoknak, mint az immunrendszer működése, a sejtkommunikáció, a növekedés és a fejlődés.

Karfiol

A nyers karfiol rendelkezik a legmagasabb antioxidáns aktivitással. Amellett, hogy a karfiol alacsony szénhidráttartalmú és számos vitaminban és ásványi anyagban gazdag, olyan védő vegyületeket is tartalmaz, mint a polifenolok, flavonoidok és glükozinolátok.

Számos tápanyagot tartalmaz, többek között C-vitamint, K-vitamint és folsavat.

Rukkola

A rukkola jó forrása a fontos vitaminoknak és ásványi anyagoknak, például folsavnak, C-vitaminnak és K-vitaminnak. Glükozinolátokat és flavanol antioxidánsokat is tartalmaz, például kaempferolt, kvercetint és az izorhamnetin nevű glikozidot.

Mi több, a rukkola és más zöld leveles zöldségek olyan tápanyagokat és növényi vegyületeket tartalmaznak, mint a nitrátok, flavonol antioxidánsok és folsav, amelyek védelmet nyújthatnak a kognitív hanyatlás ellen.

Kelkáposzta

Az egyik leghasznosabbnak tartják, mert rákellenes tulajdonságokkal rendelkező vitaminokat, ásványi anyagokat és fitonutrienseket tartalmaz.

Számos vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, többek között kalciumot, vasat, A-vitamint, C-vitamint és K-vitamint.

Elolvasom a cikket