A táplálkozási szakértő szerint minden olyan termék, amely élelmi rostot tartalmaz, rendelkezik azzal a tulajdonsággal, hogy a „rossz” koleszterint „jóra” változtatja. A szakember kifejtette: ez annak köszönhető, hogy a gabonafélék, zöldségek és gyümölcsök megkötik az epesavakat a bélben, és nem engedik vissza felszívódni azokat.
A hüvelyesek hasonló hatásmechanizmussal rendelkeznek – tette hozzá Ginzburg. Kifejtette, hogy sok élelmi rostot is tartalmaznak, ami segít csökkenteni a koleszterinszintet.
Emellett a vér összetételének normalizálása érdekében a táplálkozási szakértő több tejtermék fogyasztását javasolta. Ezek szerinte javítják a bélműködést, és ennek köszönhetően befolyásolják a koleszterinszintet.” Végül Ginzburg sürgette, hogy az étrendbe omega-3 zsírsavakban gazdag termékeket is vegyünk be: zsíros halakat, olívaolajat és lenmagolajat. „Ezek a termékek normalizálják a vér lipidösszetételét, és hozzájárulnak a koleszterinszint csökkentéséhez” – zárta a szakértő.