Az orvos szerint a csirke és a pulyka egyaránt sok fehérjét tartalmaz. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ezek a termékek jelentősen különböznek egymástól. Doronin különösen megjegyezte, hogy a pulykamell bőr nélkül több vasat és kevesebb koleszterint tartalmaz, mint a csirke hasonló része. Ezenkívül a pulykában több fehérje és kolin van, amely anyag fontos az agy egészsége szempontjából.
Doronin ugyanakkor rámutatott, hogy a csirkemellnek valamivel magasabb a PDCAAS-pontszáma, amelyet a fehérje emészthetőségének mérésére használnak. Mint az orvos pontosította, a pulyka 0,91, míg a csirke 0,93 ponttal rendelkezik a maximálisan elérhető egy pontból.
„Mindkét szárnyas jó, ha megeszik, de a pulyka mégis nyer egy kicsit a tápanyagok tekintetében. Akkor is ezt kell választani, ha maximalizálni szeretnénk a napi fehérjebevitelt” – tette hozzá az orvos.