Napvilágra került Ukrajna jövője az amerikai választások után

Több mint 1000 napos brutális harc után az amerikai választások fordulópontot jelentenek Ukrajna számára, és az eredményektől függetlenül csökkenhet az országnak nyújtott támogatás – számolt be vasárnap az rbc.ua hírportál a Bloomberg amerikai hírügynökségre hivatkozva, vette észre a karpatalja.info.

A jelentés szerint kijevi és európai tisztviselők attól tartanak, hogy Donald Trump győzelme a háború fájdalmas rendezésére kényszerítheti Ukrajnát, amely lehetővé teszi Vlagyimir Putyin számára, hogy megszilárdítsa hatalmát az országban. És bár Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megfogadta, hogy folytatja a harcot, a rideg valóság az, hogy Ukrajna megfogyatkozott fegyveres erői nagymértékben függenek az amerikai segítségtől. Elsősorban Ukrajna egyes szövetségesei beszéltek már arról, hogy miként érhet véget a háború.

Ha Trump győz, aki már hivatalba lépése előtt kijelentette, hogy „rendezi” a konfliktust, és beváltja a támogatás leállításával kapcsolatos fenyegetéseit, akkor Ukrajna lehetőségei erősen beszűkülnek. A névtelenséget kérő nyugati tisztviselők szerint azonban még ha Kamala Harris nyer is, az Egyesült Államok valószínűleg küzdeni fog azért, hogy jelentős pénzügyi támogatást tartson fenn a Kongresszuson keresztül.

Elolvasom a cikket