Német visszautasítás az ukránoknak

„A szövetségi rendőrség eddig több ezer bűnözőt, szélsőségest és illegális bevándorlót fogott el. Ezek a Bild birtokában lévő adatok a szövetségi rendőrség által a szárazföldi határok ellenőrzéséről (a repülőterek és tengeri kikötők kivételével)” – áll az anyagban.

Pontosítják, hogy az év eleje óta összesen 53 410 illegális belépést regisztrált a rendőrség az országba a szárazföldi határokon végzett ellenőrzések során. A kiadvány szerint 1195 csempészt tartóztattak le és 1088 csempészetet derítettek fel. Januártól szeptemberig bezárólag a bűnüldözők összesen 7783 olyan személyt fogtak el, akik ellen korábban már végrehajtották a fennálló elfogatóparancsot. Ezek között voltak be nem fizetett pénzbírságok, súlyos bűncselekmények és nem végrehajtott őrizetbe vételek. Néhány esetben nemzetközi házkutatási parancsok is voltak.

A lap szerint a legtöbb embert a svájci (9113), a lengyel (7862), az osztrák (5468) és a francia (2350) határon toloncolták ki.

A legtöbb visszautasítást ukránok (5935), szírek (4708) és afgánok (2396) kapták. Ezenkívül 1482 olyan kitoloncolt migránst azonosítottak, akik a tilalom ellenére vissza akartak térni az országba.

Pontosítják, hogy az engedély nélküli belépés azt jelenti, ha egy külföldi érvényes tartózkodási engedély nélkül akarja átlépni a határt.

Elolvasom a cikket