Ukrajna is szeretne észak-koreai katonákat

Ahogy arról lapunk már beszámolt, információk szerint Észak-Korea több ezer katonát küldött Oroszország segítségére az Ukrajna elleni harcban.

Az észak-koreai Néphadsereg katonái, ti, akiket a Putyin-rezsim segítésére küldtek! Nem kell értelmetlenül meghalnotok egy másik országban – olvasható az ukrán katonai hírszerzés nyilatkozatában, amelyet az „Élni akarok” Telegram-csatornáján tettek közzé. Az Élni akarok projekt lehetővé teszi az orosz katonák számára, hogy megadják magukat egy forródrót segítségével.

Adjátok meg magatokat! Ukrajna védelmet, élelmet és meleget biztosít nektek – tette hozzá a nyilatkozat, amely szerint azok az orosz katonák, akik megadták magukat, most kényelmes barakkokban élnek, és napi háromszor meleg étkezést kapnak.

A nyilatkozat mellett Ukrajna közzétett egy koreai nyelvű videót is, amely bemutatja hadifogolytáborait és az ott tartott étkezéseket. A videó, amelyet a X-en és a YouTube-on is közzétettek, egy telefonos elérhetőséggel és QR-kóddal zárul, amely az észak-koreai katonák számára nyújt lehetőséget az ukrán hatóságokkal való kapcsolattartásra.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Telegramon közvetített esti beszédében azt mondta, hogy az észak-koreai katonák bármikor megjelenhetnek a csatatéren.

Ukrajnának valójában Észak-Korea ellen kell harcolnia Európában – fogalmazott Zelenszkij. Információk szerint

Vlagyimir Putyin orosz elnök 40 százalékot különített el a nemzeti költségvetésből a védelmi kiadásokra, és védelmi szerződést írt alá Phenjannal, amely új forrást nyithat meg a hadianyag és lőszer beszerzésére.

Azonban Ukrajna erőfeszítése, hogy ösztönözze az észak-koreai katonák dezertálását, akadályokkal néz szembe. Észak-Korea-szakértők korábban már elmondták, hogy Phenjan szigorú intézkedéseket hoz, amikor állampolgárait külföldre küldi. Joseph S. Bermudez Jr., a Center for International and Strategic Studies Észak-Korea-szakértője a Business Insidernek elmondta, hogy Észak-Korea valószínűleg csak politikailag megbízható katonákat küld a frontvonalra.

Bruce W. Bennett, Észak-Korea-szakértő elmondta, hogy Észak-Korea próbálja kordában tartani külföldön tartózkodó állampolgárait azzal a fenyegetéssel, hogy büntetni fogják a családtagjaikat, ha ők dezertálnak. Bennett úgy véli, hogy ez az oka annak, hogy az észak-koreai diplomáciai küldöttek szinte soha nem vihetik magukkal egész családjukat külföldi posztjaikra. Ennek következtében a dezertőrök kockázatot vállalnak, hiszen ha elhatározzák, hogy elhagyják Észak-Koreát,

azzal súlyosan sérthetik családjaik biztonságát.

Elolvasom a cikket