Milyen előnyei vannak a „kék bogyóknak”?

M. Mukhina táplálkozási szakértő szerint a kék áfonya színét az antocianinok adják – a legerősebb antioxidánsok, amelyek védik a sejteket az oxidatív stressztől, ami megakadályozza a dezoxiribonukleinsav mutációit és a rosszindulatú daganatok kialakulását, írt a Life, számolt be róla a gismeteo.ru.

Korábban E. Binatova endokrinológus szerint az étrendnek tartalmaznia kell a gránátalmát, a homoktövist, az áfonyát, a sütőtököt és a szezonális gombákat. És mindezeket fontos, hogy környezetbarát helyeken gyűjtsük.

A gasztroenterológus E. Yakusheva azt is elmondta, hogy a gyümölcsök és bogyók a reggeli zabkása hasznos kiegészítésének egyik lehetősége.

Sőt a cseresznye és a citrusfélék tökéletesen kiegészítik a búzadarát és a kukoricakását, míg a banán és az őszibarack a zabpelyhet.

Elolvasom a cikket