Az öt legegészségesebb halfajta

A legegészségesebb halak tápláló tápanyagokat és kevés szennyező anyagot tartalmaznak – írja a Sports.kz.

Lazac

Gazdag omega-3 zsírsavakban, fehérjében, aminosavakban és különböző vitaminokban, ásványi anyagokban, köztük D-vitaminban, vasban, kalciumban és káliumban. A hal antioxidánsokat is tartalmaz, például E- és C-vitamint, valamint szelént.

Makréla

Kiváló forrása az omega-3 zsírsavaknak, fehérjének, kalciumnak, magnéziumnak, káliumnak, szelénnek, valamint D- és B-vitaminnak.

Szardínia

Az omega-3 mellett ez a halfajta kalciumot, káliumot, magnéziumot, cinket, vasat és niacint tartalmaz.

Szivárványos pisztráng

A hal kiváló forrása a szívbarát omega-3 zsírsavaknak. A halak emellett fehérjében, kalciumban, magnéziumban, foszforban, káliumban, cinkben, szelénben, niacinban és D-vitaminban is gazdagok.

Szardella

Kis mérete ellenére a szardellák tápanyagtartalmukban vetekedhetnek a sokkal nagyobb halakkal. Egy adag szardella 17 g fehérjét és rengeteg omega-3 zsírsavat tartalmaz. Emellett kalciumot, vasat, magnéziumot, káliumot, B-vitaminokat és sok más vitamint és ásványi anyagot is talál a szardellában.

Eközben a táplálkozási szakemberek azt javasolják, hogy kerüljük a magas higanytartalmú és egyéb szennyeződéseket tartalmazó halakat: királymakréla, marlin, atlanti nyelvhal, cápa, kardhal.

Elolvasom a cikket