Ez a legegészségesebb alkohol

A tequila az agavé növényből készül, amely alacsony cukor- és szénhidráttartalmú. A gabonából lepárlással előállított szeszes italokkal ellentétben a tequila természetesen gluténmentes” – hangsúlyozta Sethi – számol be a vm.ru.

Az irapuatói Biotechnológiai és Biokémiai Korszerű Kutatási Központ mexikói tudósai szerint a tequilában lévő agavé nem emésztődik meg, és nem emeli meg annyira a vércukorszintet, mint más italok.

A Guadalajarai Egyetem kutatócsoportja megállapította, hogy az ital készítéséhez használt kék agavé védőgátat hozhat létre a bélbetegségek kezelésére használt gyógyszerek körül, és megakadályozza, hogy a gyógyszerek feloldódjanak a gyomorban.

A Medical News Today szerint az agavé olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek probiotikumként működhetnek, elősegítik az egészséges bélflóra kialakulását, javítják az emésztést és potenciálisan enyhíthetik a GI-problémákat.

Tanya Zuckerbrot, a Factor Nutrition okleveles táplálkozási szakértője azt ajánlotta, hogy az alkohol szerelmesei válasszák a tequilát. Elmondta, hogy 30 milliliter vodkával szemben, amely 96 kalóriát tartalmaz, ugyanennyi tequila csak 64 kalóriát tartalmaz. Szintén agavéból készül, és természetesen édes ízű. Így nincs szükség cukros koktélokra, ahol a kalóriák és a szénhidrátok igazán számítanak – mondta a szakértő.

Bár a tequila egészségesebb lehet, mint más alkoholos italok, Sethi szerint a legegészségesebb megoldás az, ha minél inkább elkerüljük az alkoholt – írja a New York Post.

Elolvasom a cikket