Cikória
Fő előnye a koffein hiánya. Inulint is tartalmaz, amely prebiotikum, és javítja az emésztés működését.
Pitypang kávé
A növény pörkölt gyökereiből készül. Íze hasonló a cikóriáéhoz. Cukor, méz vagy tejszín hozzáadásával méltó alternatívája a kapucsínónak vagy a tejeskávénak.
Szinte teljesen megegyezik a kávéval, ami az ízét illeti. Előállítása során a vízben áztatott zöld kávébabot forró gőzzel kezelik, majd a koffeinmolekulákat eltávolítják.
Árpakávé
Ennek az italnak az elkészítéséhez az árpát sötétbarna színűre pörkölik, őrlik, majd ugyanúgy készítik el, mint a hagyományos kávét.
Karob por
A szentjánoskenyérfa gyümölcséből készült por a kávé és a kakaót is helyettesítheti. Édeskés íze van, csokoládéjegyekkel. Antioxidánsokat, A-, B- és D-vitamint, vasat és rostot tartalmaz. Alacsony kalóriatartalmú.