A „balkáni reggeli” egészségügyi előnyei és ártalmai

A „balkáni reggeli”, amely rostokat, szárított húst, tojást, sajtot és zöldségeket tartalmaz, lehet egészséges és egészségtelen is. Erre Bharati Ramesh amerikai táplálkozási szakértő derített fényt, számolt be róla a Vm.ru.

A medikus szerint egy ilyen reggeli étkezéshez gyümölcsök, méz és padlizsánkrém is tartozik.

Az orvos megjegyezte, hogy a „balkáni reggeli” előnyei közül kiemelhetőek a fehérjedús élelmiszerek, illetve a csontok szilárdságához szükséges és a bélrendszer egészségére jótékonyan ható rostok.

Az orvos azonban figyelmeztetett, hogy ez az étrend rendkívül kalóriadús, ezért nem alkalmas túlsúlyos embereknek, és különösen nem azoknak, akik fogyni készülnek.

Ráadásul a száríott hús sok sót tartalmaz, amely túlzott mennyiségben negatívan befolyásolja az erek egészségét, a nyers zöldségek és a teljes kiőrlésű termékek pedig hasi puffadást okozhatnak – számol be a Healthnews.

A negyven év felettieknek azt tanácsolják, hogy változatos reggeliket válasszanak, és olyan ételeket, amelyek nem okoznak hirtelen vércukorszint-emelkedést.

Elolvasom a cikket