Ezek a fenyőmagok jótékony hatással vannak az emberi egészségre. Gazdagok antioxidánsokban, amelyeknek köszönhetően csökkentik a szív- és érrendszeri problémák kockázatát.
A diófélék összetételében található zsírsavak csökkentik a „rossz” koleszterinszintet. A cukorbetegek számára a fenyőmag igazi áldás lehet. Stabilizálják a cukorszintet, és növelik az inzulinérzékenységet is.
A dió megakadályozza a plakkok megjelenését az ereken, aminek köszönhetően csökken a szívroham és a stroke kockázata.
A fenyőmag gazdag K-vitaminban, ami jót tesz a csontoknak. A fenyőmagban lévő K-vitamin segít mineralizálni a csontszövetet, a foszfor pedig az új sejtek képződését. A fenyőmag csökkenti a csontritkulás valószínűségét.
Több mint 600 kalóriát tartalmaz 100 g-ban, ezért kis mennyiségben kell fogyasztani. Naponta körülbelül 30 g fogyasztása ajánlott.