„Fokozza az inzulin hatását”

Néha nincs nyilvánvaló oka annak, hogy ez miért történik – tette hozzá Lee. Azt javasolta, hogy a cukorbetegek vezessenek be krómban és magnéziumban gazdag ételeket az étrendjükbe. Elmondása szerint ezek ideálisak a cukorbetegek számára, mivel fokozzák az inzulin hatását.

„Ezek az ásványi anyagok támogatják az inzulin hatását” – jegyezte meg a szakember.

A króm és a magnézium bőségesen megtalálható a leveles zöld zöldségekben, a teljes kiőrlésű gabonából készült termékekben, a húsokban, a halakban, a tenger gyümölcseiben és a diófélékben.

Ezenkívül az orvos azt tanácsolta, hogy kövessünk néhány egyszerű szabályt a cukorbetegséggel kapcsolatban. Fogyasszunk alacsony glikémiás indexű ételeket, amelyek lassan szabadítják fel az energiát. Fogyasszon rostokat. Figyelje a BMI-jét (testtömegindex), és végezzen rendszeresen mérsékelt testmozgást. Próbálja meg csökkenteni a stresszt és vigyázzon a mentális egészségére. Aludjon eleget. Éjszakánként legalább 7 órát kellene aludnia.

„Ha egészséges életmódot folytat és betartja a szabályokat, akkor két-három héten belül jelentősen csökkentheti a vércukorszintet” – véli az orvos.

Elolvasom a cikket