A datolyaszilva szárítása növeli természetes édességét, és az eljárás során megőrzi minden jótékony tulajdonságát. Kiválóan helyettesítheti az édességeket és a csokoládét. Ezt Nuria Dianova táplálkozási szakértő és gasztroenterológus mondta el az Esti Moszkva című lapnak – számol be a Sports.kz.
A szárított datolyaszilva megőrzi nyomelemeit, és csak részben veszít a C-vitamintartalmából. Az összes többi vitamin ugyanolyan mennyiségben megmarad, de a gyümölcs édesebb lesz – osztotta meg Dianova – írja a Sports.kz.
Hangsúlyozta, hogy ez a gyümölcs nem olyan „veszélyes”, mint a hagyományos édességek, és a magas vércukorszintű emberek számára is alkalmas.
A rostok segítségével csökkenthetőek a glükózszintkiugrások és gyorsabban tapasztalható a jóllakottság érzése, amely megakadályozza a túlevést – magyarázta a gasztroenterológus.
Az orvos azt tanácsolta, hogy a szárított datolyaszilva vásárlásakor figyeljünk az összetételre, hogy kizárjuk a mesterségesen hozzáadott cukrot.