Ez a gyümölcs kiválóan helyettesítheti az édességeket, a csokoládét

A datolyaszilva szárítása növeli természetes édességét, és az eljárás során megőrzi minden jótékony tulajdonságát. Kiválóan helyettesítheti az édességeket és a csokoládét. Ezt Nuria Dianova táplálkozási szakértő és gasztroenterológus mondta el az Esti Moszkva című lapnak – számol be a Sports.kz.

A szárított datolyaszilva megőrzi nyomelemeit, és csak részben veszít a C-vitamintartalmából. Az összes többi vitamin ugyanolyan mennyiségben megmarad, de a gyümölcs édesebb lesz – osztotta meg Dianova – írja a Sports.kz.

Hangsúlyozta, hogy ez a gyümölcs nem olyan „veszélyes”, mint a hagyományos édességek, és a magas vércukorszintű emberek számára is alkalmas.

A rostok segítségével csökkenthetőek a glükózszintkiugrások és gyorsabban tapasztalható a jóllakottság érzése, amely megakadályozza a túlevést – magyarázta a gasztroenterológus.

Az orvos azt tanácsolta, hogy a szárított datolyaszilva vásárlásakor figyeljünk az összetételre, hogy kizárjuk a mesterségesen hozzáadott cukrot.

Elolvasom a cikket

hirlistazo.hu
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.