A gyümölcs, amely csökkenti a glükózszintet, és növeli az inzulintermelést

Az orvos szerint cseresznyéről van szó. Téves az a széles körben elterjedt hiedelem, hogy ez a bogyós gyümölcs nagyon édes, ezért a cukorbetegeknek tilos a fogyasztása – írja a Sports.kz.

Mint Trepova kifejtette, nem minden cukor káros. Vércukorszint-emelkedést idéznek elő a gyors szénhidrátok, amelyek közé tartoznak a pékáruk, burgonya, tészta, édességek, szénsavas italok. A cseresznyében viszont a cukrok nagyon lassú felszívósásúak. Ugyanakkor a bogyó glikémiás indexe csak 22, amely egyáltalán nem sok.

Az orvos hangsúlyozta, hogy a cseresznye gazdag rostokban, amelyek megakadályozzák a cukor felszívódását, valamint antociánokban, amelyek javítják az inzulintermelést, és így csökkentik a vércukorszintet.

A cseresznye káliumot is tartalmaz, amely normalizálja a vérnyomást. Ez a bogyós gyümölcs segít megelőzni a depressziós és szorongásos zavarokat is.

Elolvasom a cikket

hirlistazo.hu
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.