A tudósok bizonyítják két népszerű étrend-kiegészítő hatékonyságát a rák megelőzésében

Egy új tanulmány megállapította, hogy az omega-3 és omega-6 zsírsavak magasabb szintje alacsonyabb rákkockázattal jár együtt. Az eredményeket az International Journal of Cancer című szaklapban tették közzé.

Azoknál az embereknél, akiknek magas volt az omega-3 szintje, alacsonyabb volt a vastagbél-, a gyomor- és a tüdőrák, alacsonyabb volt az egyéb emésztőrendszerrel kapcsolatos rákos megbetegedések aránya.

Az omega-6 magas szintje 14 rákos megbetegedés alacsonyabb előfordulását eredményezte. Többek között agydaganat, rosszindulatú melanoma, hólyagrák és mások.

A szakértők azonban úgy találták, hogy a magas omega-3 szint a prosztatarák kissé magasabb kockázatával járhat. A magas omega-6-szintek kifejezettebb hatását a fiatalabb résztvevőknél tapasztalták, különösen a nőknél.

Elolvasom a cikket