Ez a desszert csökkenti az ischaemia és az ateroszklerózis kockázatát

Antonina Starodubova, a moszkvai egészségügyi hivatal táplálkozási szakértője az étcsokoládé szívbetegeknek nyújtott előnyeiről beszélt. Kiderült, hogy mérsékelt fogyasztása nem okoz kárt.

„Egy kis darabka, körülbelül 20 gramm étcsokoládé valóban hasznos desszertnek nevezhető” – magyarázta az orvos.

A táplálkozási szakember szerint egy szelet csokoládé, amelyben a kakaóbab mennyisége legalább 75 százalék, kétszeresére csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Ezt a véleményt a „Focus” magazin szakértői is megerősítik.

A német orvosok kutatásaik eredményeként arra a következtetésre jutottak, hogy az étcsokoládé 32 százalékkal csökkenti az erek elmeszesedésének kockázatát és 57 százalékkal a szívkoszorúér-betegség kockázatát.

Elolvasom a cikket