Több oka is van annak, hogy a paradicsom, a grapefruit és az édes pirospaprika bekerüljön az étrendbe. „Természetes fiatalítószerként hat” – erősítette meg Telegram-csatornáján orvos-toxikológus, Mihail Kutushov professzor, megjegyezve, hogy a likopin egyidejűleg befolyásolja a ráncokat, a petyhüdtséget, a fakó arcszínt és az öregedés más „nyilvánvaló jeleit”.
Ahhoz, hogy a paradicsom, az édes paprika és a grapefruit maximális előnyeit élvezhessük, ajánlott ezeket a termékeket zsírokkal kombinálni. Így a tápanyagok jobban felszívódnak.
Az antioxidáns megjelenésre gyakorolt hatása mellett az orvos a likopin szívvel és erekkel kapcsolatos hatásait is megjegyezte.
„A likopin csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. A koleszterinszint csökkentésével és a vérnyomás javításával is összefügg” – hangsúlyozta Mikhail Kutushov.
Emellett bizonyíték van arra, hogy az antioxidáns támogatja a csontok szilárdságát, védi az agyat, és javítja a látást.