„A nyugodt étkezés, a nem sietős beszélgetés az asztalnál az a képlet, amely egészségessé teszi az étkezést, és megóv a túlevéstől. Az emésztés a szájban kezdődik, ezért minél tovább rágjuk az ételt, annál kevesebb munkát kell elvégeznie a gyomrunknak” – magyarázta az orvos.
Az endokrinológus pontosította, hogy ez a módszer jó megelőzése a túlsúlygyarapodásnak. Minél lassabban eszik az ember, annál kevesebb ételre van szüksége a jóllakáshoz – mondta Kaloshina. Hangsúlyozta, hogy a gyors evés megakadályozza az agyat abban, hogy jóllakottnak érezze magát.
Semmi baj nincs azzal, ha az ember még egy kis egészségtelen ételt is megeszik, de pozitív környezetben és alaposan megrágva. Legyen az étel a gasztronómiai élvezet tárgya, ne pedig valami, amit sietve magunkba dobunk – zárta Kaloshina.