A mangó ezenkívül egy mangiferin nevű vegyületet is tartalmaz, amely csökkenti a szívizmok gyulladását, ezzel pedig minimalizálja egyes szívbetegségek kockázatait.
A gyümölcs gazdag forrása az antioxidáns vegyületeknek. Mivel sok rostot tartalmaz, így rendkívül jót tesz az emésztőrendszernek. Nemcsak a szív, hanem a szem egészségét is biztosítja, illetve segít fenntartani a bőr és a haj egészségét is.
A mangót érdemes rendszeresen fogyasztani, mivel gazdag forrása az A-vitaminnak, amely vitamin rendkívül jót tesz a szem egészségének. Ez a vitamin megakadályozza az éjszakai vakság és a szemszárazság kialakulását.
A mangó egy egészséges gyümölcs, azonban nagyobb mennyiségben fogyasztva akár hasmenést is okozhat. Mivel nagy mennyiségű cukrot tartalmaz, így cukorbetegeknek kevésbé javasolt a fogyasztása.
Vannak olyan emberek, akik allergiás tüneteket mutatnak a mangó fogyasztását követően. A jellegzetes tünetek közé tartozik az orrfolyás, a tüsszentés, a gyomorfájdalom vagy éppen a légzési nehézség.
A mangó magas kalóriatartalommal rendelkezik, így nagyobb mennyiségben fogyasztva akár súlygyarapodást is okozhat.
A gyümölcs rendszeres fogyasztásával megelőzhetővé válik a vérszegénység kialakulása, mivel a mangó rezet is tartalmaz nagy mennyiségben, amely pedig segíti a vörösvértestek előállítását, termelődését.
A mangó olyan tápanyagokban is bővelkedik, mint E-, C- és B6-vitamin. A C-vitamin segít megnövelni a szervezet védekezőképességét a fertőzésekkel szembeni küzdelemben, illetve segít kiüríteni a szervezetből a káros hatású szabad gyököket, hiszen köztudott, hogy a C-vitamin remek antioxidánsként működik.
A B6-vitamin csökkenti a szervezetben a magas homociszteinszintet, amely azért is lényeges, mivel ez csökkenti a stroke és a szívkoszorúér-betegség kialakulásának esélyeit.
A mangó A-vitaminban is bővelkedik, amely vitamin segíti az egészséges bőrszín fenntartását. A gyümölcs nemcsak A-vitamint, hanem béta-karotint is tartalmaz. Mindkét tápanyagnak nagy szerepe van a szem egészségének biztosításában.
Hogyan segíthetnek a gyümölcsök és zöldségek a magas vérnyomás csökkentésében? Ezek a táplálékok segítenek számos egészségi probléma elhárításában, mint például szívbetegségek, stroke, rákos betegségek, csontritkulás. A gyümölcsök és a zöldségek sok káliumot tartalmaznak, amelyek segítenek a magas vérnyomás csökkentésében, illetve rendszeres fogyasztásuk közvetlenül ellensúlyozza a nátrium negatív hatását, amely megemeli a vérnyomást.