Egy táplálkozási szakértő elmondta, miért olyan fontos a B2-vitamin (más néven riboflavin) a szervezet számára, és milyen termékekben kell keresni, számol be a Roskachestvo.ru. A vízben oldódó B-vitamin a vérszegénység elleni fő „védő” – magyarázta a doktornő – számol be a Sports.kz a Hibiny.ru-ra hivatkozva.
Tény, hogy a B2 felelős a hemoglobin szintéziséért. Hiánya a szervezetben a vasanyagcsere „megsértésével” jár, és ez egyenes út a vérszegénységhez – mondta a szakértő – írja a Sports.kz.
A riboflavin kiváló segítő a bőrbetegségek és a rosszul gyógyuló sebek elleni küzdelemben is.
Mukhina figyelmeztetett, hogy a túl kevés tej- és hús/haltermék az étrendben a vitamin hiányához vezethet. Az ilyen élelmiszerek ugyanis természetes forrásai a B2-vitaminnak. Szintén a riboflavin „kincsestára” a tojás (különösen a fürjtojás), a diófélék és a gomba.