Miért nem szabad havat enni?

Amikor a hó hullik, különböző szennyező anyagokat vesz fel a levegőből, beleértve az autók kipufogógázát, az ipari kibocsátásokat és más káros anyagokat. A környezet is befolyásolja a tisztaságát: a szél port és vegyi anyagokat hordozhat, különösen olyan utak közelében, ahol jégtelenítő vegyszereket használnakírta a portál.

A hó fogyasztása gyomor-bélrendszeri problémákhoz vezethet és allergiás reakciókat okozhat – mondta a szakértő. A jégcsapok azért is veszélyesek, mert porszemcséket, rozsdát és más felületekről felhalmozódott vegyi anyagokat tartalmazhatnak.

Emellett a hó mikroorganizmusokat is tartalmazhat. Bár az alacsony hőmérséklet lassítja szaporodásukat, egyes baktériumok és vírusok túlélhetnek a szélsőséges körülmények között. Lenyelve az ilyen mikroorganizmusok fertőzéseket okozhatnak.

Elolvasom a cikket