Az orvosok szerint a málnáról van szó. Ez a bogyós gyümölcs szalicilsavat tartalmaz, amely természetes fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő szer – fogalmaz a Sports.kz.
Kifejtették, ezért képes a málna csökkenteni a gyulladást, mérsékelni a fájdalmat, a lázat, és megakadályozni a vérrögök kialakulását.
Ugyanakkor hangsúlyozták, hogy sokkal kevesebb szalicilsavat tartalmaz, mint az aszpirin. Ezért, ha az orvos felírt egy személynek egy adott dózisú gyógyszert, akkor önállóan ne törölje azt, és ne cserélje le a málnára. A bogyó csak kiegészítő eszköz a trombózis és a fertőzések megelőzésére, valamint vitaminok forrása is.
Megjegyezték, hogy télen jobb, ha a málnát a következő módon használjuk: vegyünk két evőkanál szárított bogyót, tegyük egy teáskannába, öntsünk rá forró vizet, és hagyjuk 15 percig ázni. Szűrjük le, és igyuk meg minden reggel.
Az orvos figyelmeztetett, hogy egyesek allergiásak a málnára és a szalicilsavra, ezért mindig egyéni konzultáció szükséges szakemberrel.